Sabrina Hørup

  • Home
  • Opskrifter
  • Om bloggen
  • Samarbejde
  • Indretning

Sommerdrink med gin og hyldeblomst

14/07/2017

Sommerdrink med gin og hyldeblomst Happy friday folkens. Er der mon noget spændende på tapetet i weekenden?

Det er ikke det mest ophidsende vejr man har set i dag, det kan vi vist ikke komme udenom. I går var ellers ret så fint, noget skitzofrent, men rart og rimelig solrigt. Jeg brugte dagen i går på brunch og Tivolitur med en gammel veninde, jeg ikke har set virkelig længe. Det var hyggeligt og passede så fint med vejret.

I dag er jeg til gengæld en rimelig sløv banan, der startede dagen med at pjække fra træning. Medaljer for dedikeret træning, modtager jeg altså ingen af for tiden 😉 Til gengæld har jeg paneret og stegt rødspætter til min frokost, og nu netop lavet denne herlige og sommerlige drink – selvom vejret måske ikke heeelt siger dejlig sommer, så kan vi vel snyde os til lidt sommerfornemmelser, og denne drink smager bestemt af sommer.

Sommerdrink med gin og hyldeblomst Gin, hyldeblomst og så lidt mynte og jordbær, lyder det ikke rart? Jeg er i hvert fald fan. Det tror jeg nu også at du vil blive.

Sommerdrink med gin og hyldeblomst Sommerdrink med gin og hyldeblomstJeg lavede jo denne virkelig gode hyldeblomstsaft for lidt tid tilbage, den har jeg naturligvis brugt. Har man ikke den hjemmelavede på lager, kan man snildt bruge en god købevariant, men smag lige på den inden. Måleforholdene afhænger meget af hvor sød/syrlig/koncentreret den er. Min kan godt drikkes som den er, jeg foretrækker dog at fortynde den en lille smule for at gøre den mindre sød, men prøv dig frem. Det værste der kan ske er at du skal drikke en ekstra 😉

Sommerdrink med gin og hyldeblomst

Til 1 drink

  • 1/2 dl gin (jeg bruger Tanqueray)
  • 1 1/2 dl Hyldeblomstsaft
  • 1/2 dl Danskvand uden citrus
  • Saften fra en halv citron
  • 1 jordbær
  • 1 kvist mynte
  • Isterninger

Bland gin, hyldeblomstsaft, danskvand og citronsaft sammen i et glas, rør rundt og tilsæt isterninger, jordbær i skiver og mynte. Vil du have mere smag ud af mynte og jordbær, kan du evt knuse det lidt med en morter, eller alternativt shake gin, citronsaft, jordbær og mynte med isterninger og hælde danskvand og hyldeblomst på til sidst.

2 Comments · Labels: Opskrifter Tagged: alkohol, drinks, gin, Sommer

Comments

  1. Emma says

    16/08/2017 at 09:09

    Lyder som en lækker sommerdrink! Jeg har dog lige et spørgsmål: når du skriver, at der skal bruges 1,5 dl hyldeblomstsaft, er det så opblandet eller koncentreret? 🙂

    Svar
    • WITH LOVE & SUGAR says

      16/08/2017 at 15:04

      Kære Emma, det er jeg så glad for at du synes 😀 Godt spørgsmål! Jeg har brugt min hjemmelavede hyldeblomstsaft, som er nogenlunde drikkeklar, så det kommer lidt an på hvor stærk den du bruger er og hvor kraftigt du gerne vil have at den skal smage af hyldeblomst, og hvor sød du kan lide den. Hvis du bruger en af de meget koncentrerede, så brug evt lidt mindre.
      Meld endelig tilbage hvis du får prøvet den af 🙂

      Kh

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg

Følg også med her

Velkommen til

Hej, og velkommen til mit lille hjørne af internettet. Jeg hedder Sabrina, er 33 år gammel, hænger ud i Valby, og så er jeg ualmindeligt glad for mad, ord, humor og pæne sager, hvilket er det du vil finde her på adressen. Hello@sabrinahoerup.dk

Kategorier

Glædelig december og en lille update på livet

(Classy toiletselfie på en virkelig sjov aften) Glædelig december, venner. Så forsvandt dette år også, nærmest helt uden at man (jeg) lagde mærke til det. Det har været et vildt år, på mange måder, og aktiviteten herinde har mildest talt ikke været prangende. Jeg tænkte derfor at det var på høje tid, med en lille…

Read More » »

Seneste indlæg

  • Glædelig december og en lille update på livet
  • Er whisky egentlig kun for gamle mænd?
  • Om flytning, drømme og livet – en update
  • Cocktails til Valentine’s Day og tip om ny cocktail week
  • GIVE AWAY: Kursus om tilberedning og filetering af fisk i Københavns madhus

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis