Julet krydderkage med karamel
Antal personer Forberedelses tid
10pers 20min
Tilberedningstid Ventetid
60min 30min
Antal personer Forberedelses tid
10pers 20min
Tilberedningstid Ventetid
60min 30min
Ingredienser
Instruktioner
  1. Pisk smør og brun farin til en luftig masse. Tilsæt sirup og pisk videre
  2. Bland bagepulver, mel, ingefær, nellike, muskatnød og kanel i en skål
  3. Rør natron ud i det varme vand og hæld det i smør/sukkerblandingen
  4. Tilsæt melblandingen og rør til det er en homogen masse
  5. Rør æggene i dejen ét ad gangen
  6. Fordel dejen i to smurte springeforme på 20 cm. Jeg har kun én, så bagte af to omgange
  7. Bag bundene i ca 35 min ved 180 g til de er gyldne og akkurat gennembagte. Læg evt sølvpapir over halvvejs igennem, hvis kagerne begynder at blive for mørke
Frosting
  1. Smelt 50 g smør og sukkeret i en lille gryde eller pande
  2. Når det er helt smeltet tilsættes fløden og koger videre et par minutter. Karamellen skal stadig være ret flydende. Lad karamellen køle helt af og rør saltet i
  3. Pisk resten af smørret sammen med vanille, flormelis og Philadelphia, til det er en luftig og homogen masse. Tilsæt ca 1 dl af karamelsaucen
  4. Lad kagebundene køle helt af på en rist. Fordel ca halvdelen af toppingen i mellem kagebundene og smør kagen med resten. Hæld karamelsaucen over kagen og pynt evt med ingefærsmåkager