SÅ for dælen. Jeg er hjemvendt fra Paris. Mine fødder er stoppet med at gøre nas. Jeg er nogenlunde udhvilet, og der er kun 5 dage til jul. Det fejrer vi lige med en julet kage. Det virker passende.
Jeg lavede kagen her da jeg fik min familie på besøg forrige weekend. Kage skal der jo til. Jeg er endnu engang blevet inspireret på Pinterest og har så bare tilpasset den til mig og til danske mål.
Jeg var lige ved at glemme karamellen, og kom faktisk først i tanke om den da jeg havde taget billeder. Også derfor den ser liiidt sjov ud. Smagen fejlede dog intet. Jeg pyntede kagen med småkagerne her
Julet krydderkage med karamel
Prøv også den helt klassiske gulerodskage
Forberedelses tid | 20 min |
Tilberedningstid | 60 min |
Ventetid | 30 min |
Antal personer |
pers
|
Ingredienser
- 1 spsk Bagepulver
- 400 g Sirup
- 200 g Brun farin
- 350 g mel
- 1 spsk Stødt ingefær
- 1 spsk kanel
- 1 tsk salt
- 3/4 tsk muskatnød
- 1/2 tsk Stødt nellike
- 3 dl Varmt vand
- 1 spsk Natron
- 3 æg
- 200 g Smør (50+150)
- 200 g Sukker
- 2 dl Fløde
- 400 g Philadelphia
- Ca 1/2 tsk Ren vanillepulver
- Ca 1-2 dl Flormelis
- Ca 1/2 tsk havsalt
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Pisk smør og brun farin til en luftig masse. Tilsæt sirup og pisk videre
- Bland bagepulver, mel, ingefær, nellike, muskatnød og kanel i en skål
- Rør natron ud i det varme vand og hæld det i smør/sukkerblandingen
- Tilsæt melblandingen og rør til det er en homogen masse
- Rør æggene i dejen ét ad gangen
- Fordel dejen i to smurte springeforme på 20 cm. Jeg har kun én, så bagte af to omgange
- Bag bundene i ca 35 min ved 180 g til de er gyldne og akkurat gennembagte. Læg evt sølvpapir over halvvejs igennem, hvis kagerne begynder at blive for mørke
Frosting
- Smelt 50 g smør og sukkeret i en lille gryde eller pande
- Når det er helt smeltet tilsættes fløden og koger videre et par minutter. Karamellen skal stadig være ret flydende. Lad karamellen køle helt af og rør saltet i
- Pisk resten af smørret sammen med vanille, flormelis og Philadelphia, til det er en luftig og homogen masse. Tilsæt ca 1 dl af karamelsaucen
- Lad kagebundene køle helt af på en rist. Fordel ca halvdelen af toppingen i mellem kagebundene og smør kagen med resten. Hæld karamelsaucen over kagen og pynt evt med ingefærsmåkager
Del denne opskrift
Skriv et svar