Sabrina Hørup

  • Home
  • Opskrifter
  • Om bloggen
  • Samarbejde
  • Indretning

Julet krydderkage med karamel

19/12/2016

Julet krydderkage med karamel SÅ for dælen. Jeg er hjemvendt fra Paris. Mine fødder er stoppet med at gøre nas. Jeg er nogenlunde udhvilet, og der er kun 5 dage til jul. Det fejrer vi lige med en julet kage. Det virker passende.

Jeg lavede kagen her da jeg fik min familie på besøg forrige weekend. Kage skal der jo til. Jeg er endnu engang blevet inspireret på Pinterest og har så bare tilpasset den til mig og til danske mål.

Jeg var lige ved at glemme karamellen, og kom faktisk først i tanke om den da jeg havde taget billeder. Også derfor den ser liiidt sjov ud. Smagen fejlede dog intet. Jeg pyntede kagen med småkagerne her

Julet krydderkage med karamelJulet krydderkage med karamel

Prøv også den helt klassiske gulerodskage
Print Recipe
Julet krydderkage med karamel
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 60 min
Ventetid 30 min
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 1 spsk Bagepulver
  • 400 g Sirup
  • 200 g Brun farin
  • 350 g mel
  • 1 spsk Stødt ingefær
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk muskatnød
  • 1/2 tsk Stødt nellike
  • 3 dl Varmt vand
  • 1 spsk Natron
  • 3 æg
  • 200 g Smør (50+150)
  • 200 g Sukker
  • 2 dl Fløde
  • 400 g Philadelphia
  • Ca 1/2 tsk Ren vanillepulver
  • Ca 1-2 dl Flormelis
  • Ca 1/2 tsk havsalt
Forberedelses tid 20 min
Tilberedningstid 60 min
Ventetid 30 min
Antal personer
pers
Ingredienser
  • 1 spsk Bagepulver
  • 400 g Sirup
  • 200 g Brun farin
  • 350 g mel
  • 1 spsk Stødt ingefær
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 3/4 tsk muskatnød
  • 1/2 tsk Stødt nellike
  • 3 dl Varmt vand
  • 1 spsk Natron
  • 3 æg
  • 200 g Smør (50+150)
  • 200 g Sukker
  • 2 dl Fløde
  • 400 g Philadelphia
  • Ca 1/2 tsk Ren vanillepulver
  • Ca 1-2 dl Flormelis
  • Ca 1/2 tsk havsalt
Instruktioner
  1. Pisk smør og brun farin til en luftig masse. Tilsæt sirup og pisk videre
  2. Bland bagepulver, mel, ingefær, nellike, muskatnød og kanel i en skål
  3. Rør natron ud i det varme vand og hæld det i smør/sukkerblandingen
  4. Tilsæt melblandingen og rør til det er en homogen masse
  5. Rør æggene i dejen ét ad gangen
  6. Fordel dejen i to smurte springeforme på 20 cm. Jeg har kun én, så bagte af to omgange
  7. Bag bundene i ca 35 min ved 180 g til de er gyldne og akkurat gennembagte. Læg evt sølvpapir over halvvejs igennem, hvis kagerne begynder at blive for mørke
Frosting
  1. Smelt 50 g smør og sukkeret i en lille gryde eller pande
  2. Når det er helt smeltet tilsættes fløden og koger videre et par minutter. Karamellen skal stadig være ret flydende. Lad karamellen køle helt af og rør saltet i
  3. Pisk resten af smørret sammen med vanille, flormelis og Philadelphia, til det er en luftig og homogen masse. Tilsæt ca 1 dl af karamelsaucen
  4. Lad kagebundene køle helt af på en rist. Fordel ca halvdelen af toppingen i mellem kagebundene og smør kagen med resten. Hæld karamelsaucen over kagen og pynt evt med ingefærsmåkager
Del denne opskrift
 

Leave a Comment · Labels: kage, Opskrifter Tagged: Jul

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Søg

Følg også med her

Velkommen til

Hej, og velkommen til mit lille hjørne af internettet. Jeg hedder Sabrina, er 33 år gammel, hænger ud i Valby, og så er jeg ualmindeligt glad for mad, ord, humor og pæne sager, hvilket er det du vil finde her på adressen. Hello@sabrinahoerup.dk

Kategorier

Glædelig december og en lille update på livet

(Classy toiletselfie på en virkelig sjov aften) Glædelig december, venner. Så forsvandt dette år også, nærmest helt uden at man (jeg) lagde mærke til det. Det har været et vildt år, på mange måder, og aktiviteten herinde har mildest talt ikke været prangende. Jeg tænkte derfor at det var på høje tid, med en lille…

Read More » »

Seneste indlæg

  • Glædelig december og en lille update på livet
  • Er whisky egentlig kun for gamle mænd?
  • Om flytning, drømme og livet – en update
  • Cocktails til Valentine’s Day og tip om ny cocktail week
  • GIVE AWAY: Kursus om tilberedning og filetering af fisk i Københavns madhus

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis