Sabrina Hørup

  • Home
  • Opskrifter
  • Om bloggen
  • Samarbejde
  • Indretning

Hyldeblomstsaft

26/06/2017

HyldeblomstsaftHylden blomstrer overalt i disse dage og fylder gadebilledet med de fineste hvide skærme – og den meget karakteristiske duft, og så skulle man da være et skarn, hvis ikke man lavede en ordentlig omgang hyldeblomstsaft. Især med tanke på det kæmpe læs hyldeblomster jeg fik med hjem for en uge siden. Jeg satte straks en kæmpe grydefuld over og den stod så og hyggede sig i køleskabet resten af ugen. Nu har jeg i omegnen af 3 liter hyldeblomstsaft i køleskabet – jeg må lige finde på noget snedigt at bruge det til. Jeg tænker noget med nogle gode drinks 😀

Drinks er altid en god idé!

Hyldeblomstsaft Hyldeblomstsaft er såre simpelt, det kræver bare en god portion tålmodighed, for at det bliver rigtig godt. Jeg er ikke den store saftdrikker, så for mig var ventetiden ikke det store problem, det var mere køleskabspladsen der skabte udfordringer.

Hyldeblomstsaft  Man skal til at være hurtig, hvis man skal nå at have fat i de fine blomster, mange steder synger de på sidste vers. Jeg er dog overbevist om at det stadig er muligt at finde dem i tide, steder hvor solen ikke kommer lige så nemt ind. Der er virkelig stor forskel på hvornår de er klar.

HyldeblomstsaftJeg kan godt lide min hyldeblomstsaft med et godt skud syre, det balancerer så fint den meget søde og parfumerede saft og gør drikken dejlig frisk.

Har du flere hyldeblomster til overs, så prøv de friterede hyldeblomster eller måske en dejlig jordbær syltetøj med hyldeblomst

 

Nu vil jeg hoppe i tøjet, jeg skal ind og mødes med sødeste frk. Vanløse blues, vi skal nemlig til noget madlavningsarrangement. Det skal nok blive sjovt. Kan du have en dejlig dag.

Print Recipe
Hyldeblomstsaft
Forberedelses tid 15 min
Ventetid 4 dage
Antal personer
liter
Ingredienser
  • 40 skærme Hyldeblomster
  • 1 kg Sukker
  • 2 breve Citronsyre
  • 6 stk Citroner i skiver
  • 2 l vand
Forberedelses tid 15 min
Ventetid 4 dage
Antal personer
liter
Ingredienser
  • 40 skærme Hyldeblomster
  • 1 kg Sukker
  • 2 breve Citronsyre
  • 6 stk Citroner i skiver
  • 2 l vand
Instruktioner
  1. Klip de grove stilke af hyldeblomsterne og skyl dem forsigtigt for at få de værste smådyr væk
  2. Kom sukker og citronsyre i en stor gryde og kom hyldeblomsterne ovenpå
  3. Hæld det kogende vand over og rør godt rundt
  4. Kom låg på gryden og lad den trække i køleskabet i 3-4 dage
  5. Sigt saften og kom den på flasker skyllet med klar alkohol
  6. Opbevar saften i køleskabet eller et køligt sted
Del denne opskrift
 

Leave a Comment · Labels: Opskrifter, sommer Tagged: drikkelse, hyldeblomst, saft

Friterede hyldeblomster

24/06/2017

Friterede hyldeblomsterRegnen siler ned og det eneste der rigtig giver mening, er at holde sig indendøre, putte sig under tæppet og spise noget regnvejrsvenligt. Hylden blomstrer netop nu og det er derfor oplagt at bruge den til alt man kan slippe afsted med. Jeg har de seneste dage haft en kæmpe gryde med hyldeblomstsaft stående i køleskabet, og i dag er tiden kommet til friterede hyldeblomster.  Egentlig er det en lidt pudsig ting, sådan at dyppe blomster i dej og så friturestege dem, men der er også noget hyggeligt over det. Og så er det samtidig lidt noget andet end at lave pandekager, vafler eller lignende – men med samme indbyggede hyggefaktor og minimalt arbejde.

Friterede hyldeblomster Jeg har lavet mine hyldeblomster med orly dej, som er dej hvor mælken er skiftet ud med øl, det giver en rigtig fin sprødhed. Man kan også sagtens bruge helt almindelig pandekagedej, hvis man er mere til det.

Friterede hyldeblomster Hvis ikke det virker tillokkende at bevæge sig ud i regnvejret for at plukke hyldeblomster, kan man prøve en af disse opskrifter af i stedet

Pandekager med kefir og kardemomme

Dutch baby – nem ovnbagt pandekage

Belgiske vafler

Vafler med cognacflødecreme

 

Jeg har netop set sidste afsnit af Orange is the new black, og føler mig ærlig talt en anelse skuffet over slutningen. Jeg mener, der var jo ingen. Det er altså en tarvelig måde at slutte en serie på – især når man skal vente et år på næste sæson. Har du set den?

Print Recipe
Friterede hyldeblomster
Antal personer
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1/2 Purpurhvede eller andet fuldkornsmel
  • 100 g Basilikum
  • 2 spsk Aloe vera juice
  • 1 knsp salt
  • 10 skærme Stødt koriander
  • Parmesan cheese
  • tomater
Antal personer
Ingredienser
  • 1 æg
  • 1/2 Purpurhvede eller andet fuldkornsmel
  • 100 g Basilikum
  • 2 spsk Aloe vera juice
  • 1 knsp salt
  • 10 skærme Stødt koriander
  • Parmesan cheese
  • tomater
Instruktioner
  1. Pisk æg, mel, øl, sukker og salt godt sammen til det har en konsistens som pandekagedej
  2. Varm olien op i en lille gryde til ca 180 grader
  3. Dyp hyldeblomsterne i dejen ved at holde i stilken og lad det overskydende dryppe af.
  4. Friter hyldeblomsterne én af gangen til de er sprøde og gyldne og læg dem på fedtsugende papir
  5. Drys med flormelis inden servering og server evt med is, friske bær, syltetøj eller lignende
Del denne opskrift
 

Leave a Comment · Labels: Opskrifter, søde sager Tagged: dessert, Sommer

Hjemmelavet pizzasauce på 5 min

05/06/2017

Hjemmelavet pizzasauceGlædelig mandag, pinsedag, fars dag og lillebrors fødselsdag. Det er en begivenhedsrig mandag. Jeg har sovet virkelig dårligt, men fik alligevel bevæget mit legeme til træning til morgen. Jeg var ikke nær så flittig som jeg kunne have været. Til gengæld så jeg en kvinde med matchende neongule sko, trøje og hårbånd. Dét må også tælle for noget. Nu sidder jeg i min seng og drikker min greenie – med spinatklumper i. Det gør det altså en anelse mindre sjovt, kan jeg afsløre.

Jeg skal gøre rent om lidt. Yay hvor jeg glæder mig. Er du overbevist? Det er ok, jeg er heller ikke… Det bliver altså aldrig min favoritbeskæftigelse. Til gengæld skal jeg i biffen i aften og se den nye Wonder woman, se dét glæder jeg mig til!

Hjemmelavet pizzasauce  Men inden at jeg ikke kan trække rengøringen længere, og jeg er løbet tør for overspringshandlinger, så vil jeg lige dele opskriften på en virkelig nem pizzasauce som jeg lavede i går. Den smager fremragende og så tager den ikke mere end et øjeblik at bikse sammen. Bare en tur i blenderen og wupti, så er der tomatsauce. Der er altså dømt hjemmelavet pizzasauce på 5 min, det er næsten hurtigere end at åbne en dåse.

Når man gør sig den ulejlighed selv at lave sin pizzabund, så er det næsten fjollet ikke at lave hjemmelavet pizzasauce, ikke? Især når det er så nemt.

Hjemmelavet pizzasaucePortionen rækker til 3-4 pizzaer, skal du ikke spise så mange på én gang, så kan du snildt fryse resten ned i mindre portioner. Det har jeg også gjort. Så er der ekstra nem tomatsauce til en anden god gang.

Jeg brugte min hjemmelavede tomatsauce til pizzaen fra i går, den kan helt bestemt anbefales og ellers kan saucen jo også bruges som pastasauce, eller suppe for den sags skyld.
Print Recipe
Hjemmelavet pizzasauce på 5 min
Forberedelses tid 5 min
Antal personer
Ingredienser
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 1 ds Tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld Frisk basilikum Du kan også bruge 2 tsk tørret
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • 3 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Sukker
Forberedelses tid 5 min
Antal personer
Ingredienser
  • 1 ds Hakkede tomater
  • 1 ds Tomatpure
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld Frisk basilikum Du kan også bruge 2 tsk tørret
  • 2 tsk Oregano
  • 2 tsk salt
  • Peber
  • 3 spsk Olivenolie
  • 1 tsk Sukker
Instruktioner
  1. Kom det hele i en blender og blend til saucen er glat. Smag til
Del denne opskrift
 

Leave a Comment · Labels: mad, Opskrifter Tagged: Hurtig mad, pizzasauce, tomat

Lynhurtig dessert – Kræmmerhuse med rabarberskum

02/06/2017

Kræmmerhuse med rabarberskumSørme om det ikke er fredag igen, min kære moder har fødselsdag og solen skinner pletvist. Jeg har tilmed været til træning og alting. Og lavet kræmmerhuse, og mad. Og og og. Hvis det ikke fortjener en dessert, så ved jeg snart ikke. I dag står den altså på lynhurtig dessert – Kræmmerhuse med rabarberskum. Det er slet ikke så tosset!

Og igen er vi tilbage ved rabarberne. Altid rabarber. Gud hvor må man i grunden synes at det er trist at følge med hos mig for tiden, hvis man ikke kan lide rabarber. Men sagen var den at jeg havde både “kompot” og sirup tilbage herfra og den slags skal jo bruges på et tidspunkt, og det tidspunkt blev så i dag. Win win. Og for efterhånden 100 år siden havde jeg fået en pakke af de gode gammeldags kræmmerhuse, og vupti, så var der ultra nem dessert.

Kræmmerhuse med rabarberskum Det er en hyggelig lille sag som jeg er sikker på vil være et hit hos både børn og voksne. Den tager ikke mange øjeblikke at bikse sammen, kræver få ingredienser og smager herligt af sommer og flere 😉 Og så behøver man ikke have gang i varme af nogen art, helt perfekt på en lun sommerdag.

Har man ikke rabarberkompot på lager, kan man snildt bruge bær f.eks. Eller servere dem som i gamle dage med flødeskum og syltetøj. Det er nu hyggeligt når en dessert også vækker minder

Lynhurtig dessert – kræmmerhuse med rabarberskum
Print Recipe
Lynhurtig dessert - Kræmmerhuse med rabarberskum
Forberedelses tid 15 min
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 dl Fløde gerne 50%
  • 50 g Flødeost
  • 3 spsk Sukker
  • 2 tsk rabarbersirup
  • 1/4 tsk Ren vanillepulver
  • 50 g Rabarberkompot
Forberedelses tid 15 min
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 1 dl Fløde gerne 50%
  • 50 g Flødeost
  • 3 spsk Sukker
  • 2 tsk rabarbersirup
  • 1/4 tsk Ren vanillepulver
  • 50 g Rabarberkompot
Instruktioner
  1. Pisk fløden til let skum sammen med sukker og vanillepulver
  2. Rør flødeosten sammen med rabarbersirup og vend det i flødeskummet
  3. Vend rabarberkompotten i cremen
  4. Fyld massen i kræmmerhuse
Del denne opskrift
 

Leave a Comment · Labels: Opskrifter, søde sager Tagged: dessert, nem dessert

Grove koldthævede surdejsboller

28/05/2017

Grove koldthævede surdejsboller Godmorgen venner. Jeg er hjemvendt fra Vejle, efter nogle pragtfulde dage. Vejret har været perfekt og selskabet ditto. Dog var søvnkvaliteten og mængden ikke helt i top, så det var nu rart at sove i min egen seng i morges, og ikke blive vækket af en lille størrelse der råbte – mor, mor, mor fra hendes seng. Vi har hygget, shoppet, spist god mad i Århus og set den nye Skønheden og udyret film, været på stranden, drukket kolde øl, og blevet en anelse solskoldede. Jylland og søde damer, kan bestemt også tricks.

Men i dag skal det handle om brød. Som bekendt så elsker jeg brød, af alle typer. Jeg diskriminerer ikke når det kommer til brød. Jeg er dog blevet noget mere kræsen, og vil gerne have noget ordentligt brød. Da jeg var yngre var de billigste flutes fra supermarkedet også fremragende – sådan forholder det sig ikke helt i dag. I dag skal der gerne være lagt noget tid og kærlighed i, og gode råvarer, ikke mindst.

Jeg foretrækker langtidshævet brød, det kan altså virkelig noget. Det bliver sprødt, smager af mere og får de fineste lufthuller. Brødet her er ingen undtagelse.

Grove koldthævede surdejsbollerJeg har længe haft lyst til at lave nogle sandwichbrød med surdej, og det er lige præcis det jeg har gjort her. Dejen kan naturligvis også sagtens bruges til helt almindelige boller, eller til ét stort brød, men jeg glæder mig til at bruge de store boller til en dejlig sandwich.

Surdejen er den fra den anden dag, den kan udelades hvis man ikke har det på lager, og synes at en uge er lige i overkanten for at producere et brød, men det giver rigtig god smag til brødet, så prøv det.

Jeg har ikke tilsat kerner i brødet, da jeg foretrækker det sådan, når det er til sandwich. Jeg har dog brugt ret meget groft mel. Det kan man sagtens eksperimentere lidt med.

Brødene blev virkelig gode med de fineste lufthuller i, og egner sig virkelig godt til at komme en tur i fryseren. Så er der altid godt brød ved hånden.

Opskriften giver ca. 4 store sandwichboller og 4 almindelige boller. Jeg vil tro at det svarer til ca. 12 almindelige boller.

Grove koldthævede surdejsboller
Print Recipe
Grove koldthævede surdejsboller
Forberedelses tid 15 min
Tilberedningstid 10 min
Ventetid 24 timer
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 6 dl vand
  • 1 ært gær
  • 20 g salt
  • 1 spsk Sukker
  • Ca 550 g hvedemel
  • Ca 250 g Purpurhvede eller andet fuldkornsmel
  • 3 spsk Surdej
Forberedelses tid 15 min
Tilberedningstid 10 min
Ventetid 24 timer
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 6 dl vand
  • 1 ært gær
  • 20 g salt
  • 1 spsk Sukker
  • Ca 550 g hvedemel
  • Ca 250 g Purpurhvede eller andet fuldkornsmel
  • 3 spsk Surdej
Instruktioner
  1. Udrør gæren i vandet, og tilsæt resten af ingredienserne, pånær 1-200 g af melet
  2. Rør dejen på røremaskinen ved mellem hastighed og tilsæt det sidste mel lidt af gangen, så dejen ikke bliver tør. Det skal lige slippe kanterne men stadig være en smule klistret. Ælt i ca 10 min
  3. Sæt dejen på køl med et fugtigt klæde over, i ca 1 døgn. Alternativt kan du lade den stå på køkkenbordet natten over. Det halverer ca hævetiden.
  4. Skær dejen ud i den ønskede størrelse og form boller eller brød af den
  5. Varm ovnen op med pladerne i til 250 grader
  6. Bag bollerne i ca 10-15 min til de er gyldne og sprøde
  7. Lad dem køle af på en bagerist
Del denne opskrift
 

Leave a Comment · Labels: brød, Opskrifter

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 8
  • Previous Entries

Søg

Følg også med her

Velkommen til

Hej, og velkommen til mit lille hjørne af internettet. Jeg hedder Sabrina, er 33 år gammel, hænger ud i Valby, og så er jeg ualmindeligt glad for mad, ord, humor og pæne sager, hvilket er det du vil finde her på adressen. Hello@sabrinahoerup.dk

Kategorier

Glædelig december og en lille update på livet

(Classy toiletselfie på en virkelig sjov aften) Glædelig december, venner. Så forsvandt dette år også, nærmest helt uden at man (jeg) lagde mærke til det. Det har været et vildt år, på mange måder, og aktiviteten herinde har mildest talt ikke været prangende. Jeg tænkte derfor at det var på høje tid, med en lille…

Read More » »

Seneste indlæg

  • Glædelig december og en lille update på livet
  • Er whisky egentlig kun for gamle mænd?
  • Om flytning, drømme og livet – en update
  • Cocktails til Valentine’s Day og tip om ny cocktail week
  • GIVE AWAY: Kursus om tilberedning og filetering af fisk i Københavns madhus

Theme by 17th Avenue · Powered by WordPress & Genesis